Kan man byta fönster själv?

Kan man byta fönster själv på sin villa? Om det handlar om ett enda fönster, som till exempel fått en spräckt ruta, kan man säkert byta ut det enda fönstret på egen hand. Då är det bara att titta efter hur det gamla fönstret satt fast, när man hakar av det och montera fast det nya fönstret på exakt likadant sätt. Om det däremot handlar om att montera in alla fönster i en villa, då är det mycekt svårt att passa in fönsterkarmar och ställa in fönsterbågar och lister på egen hand. De flesta fönsterleverantörer vill gärna komma och montera sina fönster om du så vill. Då vet de att deras fönster monteras på rätt sätt och du har chansen att bli nöjd med dem. 

Kom ihåg att du får dra av på Rot-avdragen för monteringen

Du kommer väl ihåg att du har möjligheten att dra av på Rot-avdragen för installering och montering av nya fönster. Själva de nya fönstren har du ingen möjlighet att dra av, men arbetsinsatsen att komma och montera fönster, får du dra av som mest 30 procent under hela året och som mest 50.000 per person och per år. Anlitar du en glasmästare i Haningen, till exempel, ser de till att fönstren är till belåtenhet innan de går därifrån. Det går snabbt om de som är professionella glasmästare kommer och gör jobbet åt dig. Det som annars skulle kunna ta flera dagar för dig, som lekman, tar endast någon dag för dem att göra.

Byt till rätt sorts fönster

När du byter fönster, se samtidigt till att du byter till rätt slags fönster i Haninge. Det innebär att du, när du byter fönster, ahr möjlighet att byta till fönster, till exempel, med lågt U-värde. Det innebär att det är fönster med solskydd och skydd mot skadliga UV-strålar. Du kan även byta till fönster med bra bullerskydd, som är väl isolerade och som inte släpper in oljud, även om du skulle bo invid en motorväg, eller nära centrum med mycket buller. Du kan även byta till Energifönster som är så pass väl isolerade att du kan sänka dina uppvärmningskostnader. Om du inte tycket om smutsiga fönster kan du skaffa fönster med nästan självrengöring. Det innebär att de har en yta där smutsen inte fastnar så lätt och när det regnar faller smutsen av relativt lätt.

Tycker du det låter intressant att byta fönster? Om du vill komma i kontakt med glasmästarer i Haninge, kan du klicka här.

28 Dec 2018