Kan man renovera badrummet själv?

Det är ju populärt med alla dessa "gör-det-själv-program" på TV. Vi ser alla hur Ernst ger råd och tips på hur man renoverar och bygger och snickrar både till sommaren och till julen. Det är inte svårt att göra alla renoveringar själv, påstås det. Javisst är det lätt om man vet hur man ska göra. Och tvärtom – har man inte en susning om hur man ska göra sådana saker är det jättesvårt. Den enda gången som vi rekommenderar att göra det själv, är om man har sällskap av en erfaren snickare, som kan vara med, vid sidan om och säga hur man ska göra och rätta till de eventuella fel som man är på väg att göra. Ungefär som om man själv vore en lärling som fick gå i lära hos en erfarenh snickare. Endast då kan man utföra de renoveringar som man önskar göra i sin egen bostad.

Svårt att renovera våtrum på egen hand

Men, det finns undantag, och som man inte ska ge sig på även om man är en erfaren snickare, och det om man ska dra elen. Den ska ingen dra på egen hand, endast om man är utbildad elektriker. Det samma om man ska bygga våtrum. Våtrumsrenoveringar är heller inte att leka med. Det krävs att man vet hur man bygger vattenlås och hur man tätar väggar och golv så att inte vattnet och fukten kan tränga in. Får man fukt i själva husets egen konstruktion eller bärande väggar, kan man råka illa ut. Huset kan i värsta fall rasa, eller utdömas som obeboeligt och man förlorar hela värdet som man har byggt in i huset. Det vill ingen vara med om.

Så hittar du en professionell hantverkare i Täby

När du väl behöver komma i kontakt med en bra och pålitlig hantverkare i Täby, eller någon annanstans i Sverige, kan du visserligen fråga släkt och vänner om detta. Känner de någon i Täby som kan komma och renovera ens badrum? Om de inte gör det, bör du söka på egen hand, det vill säga på nätet. Googla "badrumsrenovering Täby" så får du kontaktuppfgifter till några osm arbetar där. Annars skriver du in din egen ort i Google när du nu letar där. Sedan är det bara att ta kontakt, fråga om offert, referenser och kontrollera dem. Läs på så att du vet så mycket som möjligt om företaget innan du bestämmer dig. Här kan du läsa om ett bra företag som utför badrumsrenoveringar i Täby.

2 Jan 2019