Köpa eller hyra rullställning?

Ska ni måla om fasaden eller kanske göra något annat renoveringsarbete som kräver en rullställning? Det finns företag som både hyr ut och säljer olika typer av byggnadsställningar.

Med en riktig rullställning går det snabbt och enkelt att måla och renovera fasaden, och arbetet blir även mer säkert. Fast för att man enkelt ska kunna flytta byggnadsställningen måste marken vara någotsånär plan och hård så att den går att rulla. Även om man själv inte ska utföra renoveringen utan i stället hyr in en målare eller snickare är man som beställare ansvarig för arbetsplatsen och att den är säker. Vissa hantverkare har egna byggställningar men inte alla. Då måste man i stället hyra in eller köpa en. Oftast blir det billigast att hyra en rullställning, men skulle den behövas under en längre tid kan det löna sig att i stället köpa. När arbetet så småningom är färdigt kan man alltid sälja rullställningen vidare.

Nyttja rot-avdraget på monteringskostnaden för rullställningen

Det finns flera företag som både säljer och hyr ut rullställningar och andra typer av byggställningar. De kan hjälpa till att hitta den ställning som passar renoveringsarbetet eller bygget bäst. Det kan vara bra att känna till att man som privatperson kan använda sig av rot-avdraget när man hyr en rullställning och får den utkörd och monterad. Då dygnshyran kan variera en hel del mellan olika företag kan det löna sig att jämföra priser. Men det är viktigt att man inte slarvar med säkerheten och väljer en rullställning som är stabil.

23 Dec 2021