Lägg ett klassiskt och gediget golv

När man vet hur pilligt det är och hur lång tid det tar att lägga en fiskbensparkett är det otroligt att det finns så många i landet. Men idag finns det tekniker som snabbar på läggningen.

Få golv är så välkända och klassiska som fiskbensparketten. Ett golv som är mycket hållbart och kan hittas på golv som är över hundra år gamla. Det är också ett golv som fortfarande idag är mycket populärt på grund av sin hållbarhet och sin klassiska och levande form. Men även om det idag är vanligt att själv göra mycket inom hemmafixande är det klokt att överlåta fiskbensparkettens läggning till ett proffs. Och det innan du har slitit av allt hår på ditt huvud i försöket att få det tätt och snyggt.

Snabbt och snyggt

När du tittar på ett proffs som verkligen kan lägga fiskbensparkett går det lekande lätt och blir perfekt med en gång. Det är väl helt enkelt så som det alltid är när någon har många timmars vana och dessutom är lämplig för det som den gör. Men vad är då knepet? Dels de många timmarnas vana. Men även ett sätt att samarbeta med båda händerna för att få golvet i rätt vinkel och att alla delarna passar perfekt ihop. Vissa golv går även att få med partier som redan sitter fastlimmade ihop, även om just fiskbensparkett fortfarande oftast läggs pinne för pinne. Säkert är dock att du ska ha ett stort tålamod och fingertoppskänsla.

30 Apr 2021