Lastväxlarflak – det finns många lösningar

Det finns flera olika varianter av lastväxlarflak. Vilken modell som passar bäst för dina behov och ditt ändamål beror främst på vad det är du ska frakta.

Vad vet du egentligen om lastväxlarflak? Det är ett ord som få är bekanta med, förutsatt att man inte själv sysslar med exempelvis åkerier, lantbruk eller hanterar byggavfall. Om man söker runt lite på nätet så kan man dock snabbt läsa sig till att lastväxlarflak är samma sak som containerflak. Då klarnar kanske bilden något.

Det är alltså i synnerhet inom transport som det är aktuellt att tala om lastväxlarflak. Flaket körs till en specifik plats, fylls med vad den nu behöver fyllas med, och transporteras därefter vidare till lämplig plats. Lastväxlarflaket kan transporteras på såväl lastbilar som järnvägar – och därmed skickas över väldigt stora avstånd.

Vad ska du använda ditt lastväxlarflak till?

Det kan också vara värt att veta att det finns olika former av lastväxlarflak. Framför allt är det material och modell som skiljer dem åt. Ett exempel är det så kallade lämflaket, även känt som aluminiumflak. Varianten används framför allt om man ska transportera maskiner och styckegods och anses bland experterna vara mycket flexibelt.

Maskinflak och kranflak är två andra exempel. Namnen avslöjar till stor del respektive flaks primära syften. Det förstnämnda är ett bra alternativ om du ska frakta exempelvis truckar, grävmaskiner eller hjullastare. Men för betydligt större ändamål, som om man ska transportera kranar, är det en kranflak du vill ha. Tänk även på att förstärka flaket med rambalkar.

19 Jul 2023