Lockande lekplatsutrustning

En bra lekplats innebär flera saker. Bland annat att den är anpassad för barnens ålder och är säker att leka på. Lekplatsutrustning är mycket mer än bara några gungor och en rutschkana.

Den lilla byskolan hade funnits så länge invånarna kunde minnas. Den var enkel men låg vackert och hade massor av plats utomhus för lek och bus. Nu ville kommunen att förslag skulle komma in som gjorde kommunen attraktiv för nya invånare. Särskilt småbarnsfamiljer.

Det var då som en av lärarna kom på den briljanta idén att skapa en lekplats. Inte bara med kul saker utan även en lekplatsutrustning som kunde inspirera och låta barnen vara kreativa. En lekplats som även tillät barnen att träna sin motorik.

Lekplatsutrustning för framtiden

Förslaget mottogs med glada tillrop och ett företag bjöds in för att visa vad de kunde åstadkomma med ortens fina skolområde.

De gjorde ett besök för att se på platsen och satte sedan igång med att skapa den perfekta platsen för barnens lek. Något som de visade sig vara väldigt duktiga på.

Redan någon månad efter att förslaget lämnats in började bygget av lekplatsen att ta form. Först en stökig byggarbetsplats där det gjöts betongplattor för gungan och annat. Sen började den lekplatsutrustning som planerats att sättas upp. Barnen hängde i fönstren och väntade på att få använda allt det fina de såg där ute.

När dagen kom firades det med pompa och ståt samt en hel del glass förstås. Det var ju ändå för barnen som lekplatsen blivit till. Läs mer om lekplatsutrustning på denna webbsida: lekplatsutrustning.com

 

 

1 Mar 2022