Lösningen om man bor trångt

Compact living kallar man numera trångboddhet för. Att leva Compact living låter så mycket bättre än att man bor trångt. Hela begreppet att bo trångt, får en stämning av 1930-tal, misär, smuts och fattigdom. Att bor kompakt låter så mycket trevligare; man lever trångt för att man hellre vill bo i innerstan, med dyra kvadratemtrar istället för vitt och stort i någon förort. Så hur gör man när man vill bo Compact living, det vill säga när man bor ganska trångt och ska samsas på liten yta? Det finns som tur är, en hel del som man kan göra för att alla ska få plats. Här ger vi några sådana tips.

Bland det viktigaste som man kan göra är att tänka på höjden, istället för på bredden. Att byga på höjden är bra när själva bostadsytan är liten. Man kan använda sig av uppfälldabara möbler, bygga hyllor längs väggar så att det blir lättare att hålla ordning.

  • Sängar på höjden – har man många barn kan det vara bäst att se till så att barnens sängar står på höjden, det vill säga att de sover i våningssängar. Oftast gäller detta större barn, men även en 4-åring kan sova i en våningssäng, bara man lär barnet att alltid hålla i sig när de kliver upp och ner från sängen. Sängen bör även ha en rejäl grind så att barnet inte ramlar ner när hon eller han sover i sin säng.
  • Hyllor på väggarna – genom att på samma sätt bygga på höjden kan man ha hyllor på väggarna och då utnyttja höjden så att man får maximal nytta av väggarna. Vill man kan man dessutom se till att skaffa hyllor som inte behöver ställas på golvet utan som börjar någonstans mitt på väggen. På så sätt får man mer golvyta.
  • Hopfällbara möbler – man kan skaffa sig hopfällbara möbler. Ett bord kan ha ett gångjärn som sitter fast i väggen. Benen till bordet kan även ha gångjärn så att benen viker in sig när man fäller upp bordet.
  • Platsbyggda möbler – genom att utnyttja platsen i hemmet, kan man bygga platsbyggda möbler. Det tar mindre plats, men gör et omöjligt att möbler om, om man nu gillar att möblera om i sitt hem. För en snygg platsbyggd möbel, kan man anlita en snickare i Stockholm, eller på någon annan ort. En snickare kan dessutom göra möbeln extra fin, så att den blir något att titta på. Om du vill ha tag i en snickare just i Stockholm kan du alltid läsa mer på: https://www.snickarestockholm.biz.
28 Nov 2019