Med en balkonginglasning kan man njuta av alla årets månader

Drömmer ni som många andra om en egen liten utkikspost och oas? Eller vill ni ha ett extra litet utrymme för avkoppling, där man kan få vara ifred? En inglasad balkong kan vara allt detta.

En balkonginglasning kan betyda mycket för boendet. Att plötsligt ha en extra yta som man kan nyttja även under årets kalla månader kan verkligen öka på trivseln. Med en inglasad balkong som blir som ett extra litet rum upplevs lägenheten ofta som större. En balkonginglasning kan faktiskt generera ett högre pris för bostaden vid en eventuell försäljning. Dessutom hjälper den till att skydda hela lägenheten från väder och vind vilket gör att man även brukar få en något lägre energiförbrukning. En inglasad balkong slits heller inte lika snabbt och även fasad, fönster och balkongdörr skyddas.

Stora variationsmöjligheter i färg, utförande och glas

En balkonginglasning kan se ut på många olika sätt vilket gör att man kan få glas som passar ihop med fasaden och husets arkitektur. Många bostadsrättsförening och hyresfastigheter har även särskilda bestämmelser när det gäller profil och utseende. Därför är det bästa att alltid först kolla med hyresvärd eller förening innan man glasar in balkongen. De tåliga och underhållsfria aluminiumramarna som håller glasen går att få i vilken kulör som helst men finns även i standardutföranden. Själva glaset finns också i olika typer som enkelglas, härdat glas och energiglas. Med vädertålig kanalplast kan man även bygga ett isolerad glastak på balkongen, vilket ger bättre ljus och ökar på utekänslan. Mer om balkonginglasningar på denna sida: balkonginglasninguppsala.se

7 Apr 2021