Mjuka golv för sköna stunder

Har du funderingar på om du ska slipa ditt gamla golv eller lägga in ett nytt? Är du rädd för att få flisor i fötterna? Går det att göra något fint av golvet som ligger under den gamla plastmattan?

Tänk att få gå barfota över ett alldeles nyslipat golv. Har du någonsin funderat på hur det skulle kännas? Tänk dig stunden när mjukt, noggrant slipat trä möter varm len fotsula och tillsammans smälter de samman till en stund av ren njutning. Varje fotsteg blir som en dans över det vackra slipade golvet. Alla skavanker är borta och kvar är bara ett golv som är en ren fröjd för ögat.

Upplevelsen av det naturliga i ett trägolv går aldrig att ersätta med ett konstgjort material. Så är det bara. Du blir som en del av ditt golv och det är lätt tänka på det med kärlek och glädje. Att ta hand om det gör att det får ett långt och praktfullt liv. Det ger ett gemytligt intryck i hemmet eller på arbetet vilket kanske är få förunnat att få uppleva. Bara det i sig är en skön känsla.

Att slipa sina egna golv

Att slipa golven kanske inte verkar helt lätt och det ligger faktiskt något i det. Det är inte världens enklaste uppgift, men inte heller den svåraste. Det tar bara lite tid att lära sig att göra det på rätt sätt och att få det att kännas lätt. Det svåraste brukar vara att få till det i hörnen och att göra det utan att skada några av sina lister längs golven. Men om du tycker att det verkar vara kul att göra det själv så är det bara att hyra en slipmaskin och sätta igång. Hur man gör finner du lätt i någon av alla “gör det själv”- anvisningar på nätet eller i en broschyr.

Anlita experter på golv

För dig som hellre anlitar en expert än att försöka dig på något du aldrig har gjort innan finns det hjälp att få. Vill du ha golvslipning utförd i Stockholm, Göteborg, Malmö eller på annan mindre ort? Då kan du vara helt säker på att det finns ett företag som bara sysslar med just golvslipning. Tur är väl det. Det kan vara tillräckligt med jobb att bara plocka undan alla möbler och täcka för fönster. För du kan vara säker på att det ryker när det slipas. Man kör så det ryker, så att säga.

29 Oct 2020