Nummer du alltid bör ha till hands

Ibland uppstår situationer kräver mer eller mindre akuta lösningar. Kanske har man lyckats låsa ut sig från sin bostad eller fått översvämning i badrummet och då behöver man oftast professionell hjälp. När man funderar ring vilka situationer som kan uppstå och vilken typ av hantverkare eller annan hjälp man behöver så är det dessutom viktigt att tänka lokalt, speciellt om man bor i en stor stad som Stockholm. Bor man på Östermalm är det en fördel att kunna få tag i någon som finns där, istället för någon som håller till utanför stan eftersom man på så vis kan få den hjälp man behöver snabbare. 

Låssmed

Har man tappat sin hemnyckel, låst sig ute eller av någon annan anledning behöver snabb hjälp från en låssmed kan det vara skönt att snabbt kunna plocka fram ett nummer och ringa till denne. För att utgå från exemplet med Östermalm så är det alltså en klar fördel att ha numret till en låssmed som finns och verkar just här, eller i alla fall i närheten. Kommer man hem från jobbet och inte kan ta sig in i ett hem vill man gärna inte stå ute och vänta allt för länge. Behöver hantverkaren då ta sig en lång sträcka, dessutom genom rusningstrafiken som ofta är ett faktum just när folk har slutat sina jobb, kan man få vänta onödigt länge. Se därför till att hitta en låssmed som håller till på Östermalm och lägg in dennes nummer i telefonen, så går det både snabbt och enkelt att få hjälp om olyckan skulle vara framme. 

Rörmokare 

En annan och kanske ännu mer akut situation som kan uppstå är om kranar eller ledningar i hemmet inte håller tätt. En vattenskada kan komma snabbt och det behövs inte särskilt stora mängder vatten för att golv och andra saker ska ta skada. Har det börjar droppa, eller kanske till och med rinna, behöver man snabbt få dit någon kunnig som kan åtgärda problemet och för det behöver man en rörmokare. Samma sak gäller här – bor man på Östermalm är det en fördel om man hittar någon som håller till just där, för att han eller hon så snabbt som möjligt ska kunna ta sig dit. Leta upp en lämplig firma och spara numret i telefonen, för att precis som med en låssmed kunna få den expertis som krävs. 

Vare sig man behöver en rörmokare eller en låssmed till Östermalm eller något annat ställe så är det en fördel att ha kollat upp olika firmor i förväg, även om man för stunden kanske tänker att man aldrig kommer behöva en. Olyckor kan hända snabbt och när man väl står det är det bekvämt att bara kunna plocka upp telefonen och ringa det inlagda numret istället för att lägga tid på att leta igenom hela internet. Tänk lokalt så kommer hjälpen kunna finnas på plats betydligt snabbare.

11 Nov 2019