Nytt golv utan att köpa nytt

Om man har köpt ett äldre hus och inte tycker om golvet kan det ändå hända att man har haft tur. För om det är ett golv som är slipningsbart så finns det en möjlighet att enkelt skaffa drömgolvet.

Det finns ett sätt att få ett nytt golv utan att köpa en ny golvbeklädnad. Men det förutsätter att golvet är av en sort som går att slipa. Om det är fallet så öppnar sig en hel värld av möjligheter när det gäller färg och stil på det nya golvet. Genom en enkel sökning på internet går det att få massor av idéer om hur ett golv kan se ut.

Det finns tekniker där det går att få plankgolv att se ut som om de vore av dyrare träslag. Allt genom vilken färgsättning man väljer som lack eller olja. Men det finns också en mängd andra förslag.

Rutor eller bård

Ett trägolv som är nyslipat formligen suger in alla vätskor som det utsätts för. Därför är det också mycket viktigt att vara försiktig med det nyslipade golvet och inte råka spilla ens vatten på det, åtminstone inte innan efterbehandlingen. Numera finns en nästan obegränsad värld att välja bland. Många tycker om de traditionella rutorna med vita och svarta fält. Men det går att variera helt efter tycke och smak. Man kan även måla bårder eller kanske en stor kompassros på mitten av golvytan. Om man inte helt enkelt bestämmer sig för ett golv i en enda färg. 

Läs mer om golvslipning på denna hemsida: https://www.golvexperternastockholm.se/ 

26 Nov 2020