Offert – säkraste sättet till bästa priset

När du ska kgolvslipningöpa en märkesjacka, elektronik eller en gräsklippare är chansen mycket stor att du jämför priset hos flera olika företag innan du beställer produkten online. Men när det handlar om tjänster är det inte lika lätt att jämföra priser. Detta även om tjänsteföretagen har priserna tydligt på hemsidan. Då är offerten den bästa vägen framåt till bästa priset.

Svårt att jämföra tjänster

Till skillnad mot produkter är det svårare att jämföra olika tjänster och priset på dessa. En tjänst kan utföras på flera olika sätt, och med olika kvalité, vilket delvis avgör priset. Samtidigt kan priset ändras beroende på flera faktorer så som arbetsbrist eller kampanjer. För en tydlighet bör därför alltid offerter beställas.

Golvslipning – med pris eller offert

Om du exempelvis bor i Järfälla och vill ha hjälp med golvslipning är sannolikheten stor att du söker efter olika företag i närheten som kan utföra denna tjänst. En del av företagen har pris per kvadratmeter på sin hemsida beroende på vilken slags slipning och efterbehandling som önskas. Andra nämner inte något pris eftersom de enbart ger pris på offert efter att de fått se det golv som slipningen ska utföras på.

Redan här visar det sig svårt att ställa flera företag mot varandra gällande dess pris på golvslipning. Dessutom kan det vara svårt att veta vilka kringkostnader som kan uppkomma.

Otydligt utan offert

I exemplet ovan kanske en beställning sker från ett företag i Stockholm som utför jobb även i Järfälla och städer nära Stockholm. Kunden beräknar att priset ska landa på en viss nivå utifrån vad som anges på hemsidan. Men när sedan fakturan kommer kan den bli betydligt högre. Detta genom att företaget har lagt på kostnad för transport till och från bostaden. Det kan exempelvis vara att en extra avgift läggs på om arbetet utförs minst 2 mil från företaget. Med tanke på att det är mer än 2 mil till Järfälla kommer avgiften att läggas på. Men detta är ju inget som framgår på företagets hemsida.

Offert – med fast pris

Det bästa sättet är därför att be om offert från flera företag som utför golvslipning. Detta ska då ske med fast pris. På detta sätt är man säker på att priset inte kommer att förändras och det blir otroligt mycket enklare att jämföra de olika företagens priser. Här finns mer information om golvslipning. 

Vid större tjänster är det alltså alltid bäst att be om offert och inte förlita sig på de priser som står på hemsidan.

27 Jan 2019