Planera ditt badrum på Bo & Bygg-mässan

Långt innan en badrumsrbadrumenovering påbörjas bör inspiration tas in från flera håll och en planering ske kring hur man vill ha det. Inspiration kan bland annat hittas på internet, i magasin, på Hemnet och på mässor. En uppskattad inspirationskälla är mässan Hus & Hem i Stockholm. Här kan man besöka de montrar där företag inom badrumsrenovering och badrumsinredning ställer ut sina produkter. Men det går även att boka en personlig rådgivningstid med en badrumsexpert. Ett uppskattat och personligt sätt att få nya infallsvinklar.

Så går det till:

På mässan finns ”Rådgivningstorget” dit man kan gå för att träffa experter inom olika områden inom hus och hem. Här finns bland annat en badrumsexpert som man kan diskutera olika lösningar med kring renoveringen men även vilken badrumsinredning som är mest funktionell i olika badrumsupplägg.

För att få ett smidigt flöde bokar man en 20 minuters fri rådgivning vilket bokas på plats. De som däremot vill känna sig säker på att verkligen få möjligheten att diskutera allt från badrumsinredning till kakelsättning bör boka en plats online i förväg. Men i detta fall uppkommer en viss kostnad.

För de som tänkt få rådgivning finns fördelen att planera denna rådgivning i förväg. Det är inte speciellt lång tid att enbart sitta 20 minuter och därmed kan man exempelvis ha skissat upp badrummet, listat upp badrumsinredningen och kanske punktat upp vilka frågor man vill ställa. Allt för många inser att 20 minuter går alldeles för fort.

Bo & Byggmässan

Bo & Bygg är en årligt återkommande, och mycket uppskattad, mässa i Stockholm. Mässan vänder sig till som planerar att bygga hus, precis kommit igång eller planerar större ombyggnationer. Man kan därmed säga att Bo & Bygg har fokus på konstruktion och byggnation med Hus & Hem (mässa som även den hålls i Stockholm) har fokus mer på inredning, funktionella lösningar m.m. Delvis går däremot dessa två mässor ihop gällande innehåll.

Detta är den största boendemässan i Norden där deltagarna kan hitta produkter och tjänster för de allra flesta delarna inom ett hem. Utöver utställare med deras montrar hålls föreläsningar, inspirationsevent och rådgivningsmöjlighet. Ett praktiskt inslag är Gör-Det-Själv aktiviteter där man inte bara få se och känna på verktygen utan även testa dem i praktiken.

(Fakta från mässan 2018. Det är inte säkert att upplägget är exakt lika när mässan hålls i Stockholm under 2019) Mer info går att se på dess hemsida.

22 Apr 2019