Rätt pallgafflar underlättar er verksamhet

Driver man ett företag där det finns ett behov av pallgafflar - exempelvis inom lagerhållning - så kan rätt sådana definitivt komma att underlätta - och effektivisera - verksamheten i fråga. dagens moderna pallgafflar har en högre prestanda än de tidigare modeller som fortfarande används över hela Sverige. De går dessutom snabbare att anpassa och ställa om tilld en rådande verksamheten samt kan - tack vare att de är byggda i massivt stål - klara av ett hårt tryck samtidigt som livslängden förlängs avsevärt. 

En annan viktig del gäller säkerhet och sikt. Äldre pallgafflar går knappt att se igenom om man har för många pallar på dem; som förare så tvingas man ofta chansa och lita på sin egen känsla. Något som kan skapa olyckor både vid transport samt vid av- och pålastning. Pallgafflar av ett mer modernt snitt ger bättre sikt och tack vare detta så kommer personalen vid ditt företag att få en säkrare arbetsplats. Du som ägare kan se fram emot ett effektivare jobb som en följd av detta; all på- och avlastning sker snabbare och detta i sin tur leder till ditt huvudsakliga mål: du tjänar mer pengar. 

Att tänka på gällande pallgafflar 

Om man står inför att köpa pallgafflar så finns det massor av saker att tänka på. Viktigt är att man hittar en- eller flera som passar sin egen kapacitet och som täcker de behov man har. Det kan - i sammanhanget - vara lika illa att överköpa sig som det är att köpa pallgafflar med en lägre kapacitet än vad man har behov av. Om du ska köpa nya pallgafflar så ska du alltså utgår från dina - och din verksamhets - behov. Dessutom så kan du tänka på följande saker för att hitta rätt: 

  • Tillverkningen: Många företag säljer pallgafflar som är tillverkade med, om uttrycket tillåter, lite mer kärlek. De är genuint tillverkade i stål och det handlar inte om någon löpande band-princip.
  • Hydraulik. Många tillverkar pallgafflar med inbyggd hydraulik  ig; ett faktum som ger bättre - och säkrare - jobb. Dessa pallgafflar är enklare att justera och de ger dessutom god sikt då man väl ska lasta och köra.
  • Mekaniska pallgafflar. En mekanisk pallgaffel har ofta högre lyftkapacitet. Viktigt är dock att den modell ni väljer är ramstark och flexibel sett till den manuella justering som ofta krävs.
  • Godkänd. Naturligtvis så bör de pallgafflar ni investerar i vara godkända enligt branschens regler. Är de ISO-standardiserade så är det ytterligare en stor fördel.
12 Jan 2018