Så går ett fönsterbyte till

Det finns många nya funktioner på fönster numera. Förut var fönster – bara fönster. Möjligen att man kunde isolera bättre och ha trefönster, i stället för bara två. Det kan man fortfarande göra, och byta till så kallade energifönster. De har då ett mellanfönster och ädelgas i mellanfönstret vilket isolerar effektivt och motverkar att uppvärmningen och den varma luften försvinner ut ur huset. Idag kan man få så många fler och nya funktioner. Vad sägs om (nästan) självtvättande fönster? De har då en yta utåt som smutsen inte fastnar så lätt på. När det sedan regnar ramlar smutsen bort. Eler vad sägs om fönster som på sin beställning tonar sig och håller de skarpa solstrålarna borta från att värma upp huset? Då slipper du använda energi till aircondition eller fläktar för att svalka bostaden.

Olika funktioner möjliga med nya material

Allt detta möjiggörs av nya material som är applicerbara på fönsterglas. Vi har ju sett inbrottsskyddade fönster som inte splittras vid påverkan utifrån. Vi har också redan sett skottsäkra fönster som garanterat håller mot pistolskott. Sådana fönster är relativt kostsamma och krävs egentligen endast om man har en reell hotbild mot sig. Vad vi vill få sagt är att det verkligen finns en så stor variation av fönster med nya funktioner. Så om du har bestämt dig för nya fönster till ditt hus, så är sommaren bland den bästa tiden att göra det på. Därför går vi här igenom proceduren som det innebär att byta fönster så att du vet vad som behöver göras.

Så går ett fönsterbyte till

Det är viktigt att du hittar rätt hantverksfirma som kommer och byter fönster åt dig och som känner till de fönster som de levererar. Googla "fönsterbyte" och sedan skriver du in din ort i Googles sökruta. Då borde du få upp olika hantverkare som arbetar med fönsterbyte nära din bostad. När du har fått några förslag, är det sedan att ta kontakt med någon firma som ser bra ut, be om offert och referenser. Välj någon som ber om ett kostnadsfritt hembesök för att ge en så relevant offert som möjligt. Sedan är det bara att bestämma vilka fönster som ska bytas, och vilka sorts fönster som man önskar sig.

Bestäm vilken typ av fönster

När du väl har hittat en firma som du tycker verkar bra, är det bra att bestämma dig för vilken typ av fönster som du önskar dig; storlek, kvalitet, antal och typ av fönster så som spröjsade eller icke-spröjsade fönster. När det är klart, betsämmer företaget ett datum för inledningen av fönsterbytet. De tar ut de gamla fönstren och sätter in de nya. De drevar fönster och dörrar och sättert foder på plats. Till sist monterar de fönsterbleck på utsidan av fönstret. Sedan besiktigar de och ger garanti.

19 Jun 2018