Så lyckas man med att välja rätt färg

Är ni nyinflyttade och längtar efter att sätta er prägel på hemmet? Med ny färg på väggar och tak kan man snabbt och enkelt skapa rätt känsla. Här följer några tips för ett lyckat resultat.

Färg eller kulör är något högst personligt och genom ny färg kan man på ett kreativt och snabbt sätt förändra ett hem. Genom att färgsätta väggar, tak och snickerier i nya kulörer kan man få spännande effekter. Det är bara fantasin, och kanske även förståndet, som sätter begränsningar. För att vara lite mer säker innan man skrider till verket, kan man till mobilen ladda ner någon av de olika färg-appar som finns. Med hjälp av mobilens kamera kan man testa hur rummet kan se ut i olika kulörer.

Då färg också påverkas av ljusets skiftningar är det bra att provmåla på en större kartongbit, för att kunna flytta runt den och studera hur kulören förändras av ljuset. Ofta upplever man en färg som mörkare när den kommer upp på väggen än vad den är på provkartan.

Tänk även på miljö och hållbarhet

Vill man vara säker på att få ett riktigt snyggt resultat ska man ta hjälp av en målerifirma. Att måla om innebär nämligen en hel del förarbete som dessutom brukar ta längre tid än själva ommålningen. Det finns många bra målerifirmor att välja mellan men de finns också de som har ett hållbarhetstänk i sitt arbete. Hållbart Måleri i Uppsala är ett exempel på målerifirma som både värnar om miljön och personalen.

29 Jan 2021