Så ser man om det är en hemmafixare eller målare som gjort jobbet

Allt slags måleriarbete börjar med underarbetet och det är alltid det som tar längst tid. Det är också ofta där man kan se om det är en målerifirma eller en hemmafixare som har gjort jobbet.

Med ny färg på fasad, väggar och snickerier kan man snabbt och enkelt förändra och fräscha upp sitt hus eller bostad. Men för att det ska bli riktigt bra och hålla länge krävs det att man är noga med förarbetet och använder sig av rätt material och verktyg. Grundarbetet tar ofta längre tid än själva målandet och har man inte den tid som krävs är det bättre att anlita en professionell målare. En målare kan hjälp till med olika typer av måleriarbeten både in- och utvändigt, som tak, väggar och golv, möbler och snickerier, fasad och fönster med mera.

Planeringen är viktig inför alla typer av målning

Vid alla slags måleriarbeten är det viktigt att man planerar ordentligt innan, särskilt vid fasad- eller fönstermålning. Utomhus är man också beroende av rätt väder och luftfuktighet. Det gäller därför att vara ute i god tid med att begära in offerter från olika målerifirmor.

För att man ska kunna jämföra priserna måste det tydligt framgå vad som ingår i priset. Det är nämligen inte alla som inkluderar färg, eventuell lift eller byggställning etc. När man sedan har valt målerifirma ska man skriva ett ordentligt kontrakt där det framgår när målningen ska ske och när det kan förväntas att vara färdigt.

2 Dec 2020