Så undviker du stopp i avloppet

Det är viktigt att allt funkar som det ska när det kommer till rör. Stopp i rören kan leda till stopp i avloppet. Att begränsat kunna gå på toa eller få upp avloppsvatten är inget någon vill.

För att ha ett fungerande hem behöver man ha fungerande rör. Dessa leder ut avloppsvatten, diskvatten, tvättvatten mm. Blir det något problem med rören måste man snarast ta hand om det. Att ha stopp i rören är inget som är hållbart, det kan göra det betydligt svårare att ha ett normalt hushåll.

Det finns flera saker man kan göra själv när man har stopp i rören. Har det blivit stopp i handfatet kan man skruva isär och rengöra vattenlåset, ibland sätter sig stoppet där. Man kan även i butik köpa ett medel eller pulver som löser upp fett. Ibland kan detta vara tillräckligt.

Hur du undviker stopp

Oavsett hur väl man än sköter rören kan det bli stopp i avloppet. För att minska risken kan man låta bli att spola ner fett och hälla i rikligt med varmt, gärna kokande, vatten då och då. Får man trots det stopp som inte går att lösa behöver man höra av sig till en certifierad rörmokare i Göteborg. Rörmokare kan nämligen lösa stopp som inte vi kommer åt. Med hjälp av till exempel högtrycksspolning eller rensverktyg kan de få loss på stopp som inte sitter lokalt. Har du problem med rören bör du snarast kontakta en rörmokare som kan hjälpa dig att lösa problemet.

25 Mar 2021