Skräddarsydda altaninglasningar

Vill du kunna hänga mer ute på altanen utan att behöva frysa? Då kan det vara dags för dig att glasa in din altan för det gör att du kan spendera mer tid på din altan med ett skydd mot väder och vind.

Har du länge funderat på att glasa in din altan men inte riktigt kommit till skott? Det vore ju underbart att kunna ta sitta på altanen året runt och njuta. Så det är kanske nu det är dags för att dra igång ditt drömprojekt och för att förenkla det så bör du hitta en bra glasmästare. En glasmästare hjälper dig att designa din altan så att du får det du drömmer om och det blir lättare att ta alla beslut med hjälp av en glasmästare. Det ska nämligen tas en hel del beslut innan arbetet kan dras igång och det kan vara alltifrån val av glas till vilka material som ska användas.

Utformningen av altanen

Innan du kontaktar din glasmästare så bör du ta det första beslutet angående din altan och det är frågan om hur pass mycket du vill använda altanen. Om du vill kunna sitta på altanen även under vintertid så behöver du utföra en ordentlig isolering och använda dig av bra isolerande fönster. Gör du en bra isolering kan du använda altanen året runt och det kommer att bli som ett extra rum i ditt hem. Du kan välja på att glasa in hela altanen eller kanske vill du ha stora partier med glas istället. Även att glasa in halva altanen är möjligt, då kan du ha halva väggen i trä till exempel och resten upp mot taket med glas. Annars ett vanligt alternativ är att satsa på stora glaspartier som går att skjuta upp så att en hel vägg öppnar sig och det görs med skjutpartier. Använder du dig av denna form av inglasning så kommer altanen att kännas mycket luftig och fri eftersom du kommer att känna att du är ett med naturen.

Val av glas

Vilket slags glas du bestämmer dig att ha på altanen kommer att avgöra hur pass bra isolerat det kommer att bli och hur mycket energi du kommer att göra av med. Väljer du energiglas med en hög isolerande effekt kommer du spara energi vilket är till fördel för både dig och miljön. De vanligaste alternativen på glas är antingen 3-glasfönster eller 2-glasfönster och har du svårt att väja så rådfråga med din glasmästare.

1 Apr 2020