Släppa in målare i hemmet på Kungsholmen

Det är inte svårt att få tag på målare som tar sig an lägenheter på Kungsholmen. Frågan är bara vilken du ska välja. Det finns en del att tänka på när du anlitar hantverkare till projekt i hemmet.

Målare utför en mängd olika arbeten i hemmet. Det kan vara allt från spackling, tapetsering och snickerimålning till stora väggarbeten. Att själva arbetet utförs korrekt och med bra resultat är självklart viktigt. Men det är också värt att tänka på att den målare du anlitar faktiskt kommer tillbringa en hel del tid i ditt fina hem på Kungsholmen. Ditt hem blir alltså någons arbetsplats under tiden målerierna utförs. Det ställer krav både på dig som kund och på den målare du släpper in i ditt hem.

Var trevlig mot din målare

Du gör rätt i att vara kräsen i urvalsprocessen. Se till att anlita en firma som uttryckligen förstår sig på det känsliga i att vara inne i någons hem och arbeta. God hygien, trevlighet och respekt för din integritet bör vara viktigt för målerifirman. Och detsamma gäller dig – glöm inte att även om du är kund har du visst ansvar för arbetsmiljön för målarna. Om du behöver vara hemma när de är där och jobbar är det en bra idé att hålla dig lite i bakgrunden. Självklart kan du kontrollera kvaliteten på arbetet, men gå inte till överdrift. Inom allt hantverk gäller det att respektera processen. Men bjud gärna på kaffe! En bulle och en kopp kan göra underverk för arbetsmoralen.

14 Oct 2021