Smarta tips inför badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering är ett speciellt byggprojekt som kräver noga planering. Badrummet är ett av de viktigaste rummen och får gärna vara både praktiskt och fint. Här följer några tips.

Ungefär vart femtonde till tjugonde år brukar man renovera badrummet, för längre än så brukar inte tätskiktet hålla. En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som måste planeras noga och som även kräver rätt sorts hantverkare. Börja med att göra upp en budget för hur mycket renoveringen får kosta. Fundera även på hur badrummet ska se ut och vad som som måste finnas där för att det ska fungera praktiskt. Är det kanske bra belysning och ett skönt badkar? Eller kanske smart förvaring och en duschhörna? Materialmässigt finns det mycket att välja på, som kakel och klinkers, linoleum och våtrumstapet, men också microcement, eller designcement som det också kallas. Microcement liknar betong utseendemässigt och går att få i vilken färg som helst.

Många fördelar med totalentreprenad vid badrumsrenovering

För att tätskikt och elinstallationer ska bli rätt, och för att försäkringen ska gälla, måste man använda sig av våtrumscertifierade hantverkare. En badrumsrenovering i Norrköping kräver flera olika slags hantverkare som plattsättare, elektriker, vvs-montörer, snickare, målare och så vidare. För att slippa skriva avtal med flera olika företag kan man i stället använda sig av en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då ansvarar de för hela badrumsrenoveringen och ser till att rätt hantverkare är på plats när det behövs. Att använda sig av totalentreprenad är smidigt men också billigare. Dessutom brukar renoveringen gå snabbare.

24 Oct 2021