Stålhallar med eller utan isolering

Stålhallar kan du få i en oändlig variation. Det finns de som är isolerade och det finns de som är helt oisolerade. Dina behov bestämmer vad du väljer.

Ska du ha stora maskiner förvarade i en stor byggnad och bara behöver skydd för snö och regn? Då kan det vara så att det räcker med en oisolerad stålhall för din del. Vill du däremot använda den till att bygga en padelbana? Ja, då är det absolut bäst att du väljer att isolera den.

Stålhallar är stommen för många byggnationer. Det kan gälla ett ridhus, en idrottshall eller en ishall för vintersporter. Andra byggnader är fabriker och förvaringshallar. Det handlar om en stomme som bärs upp utan att det är pelare någonstans. Det är fler byggnader är man tror som behöver sådana.

Stålhallar högt och lågt

Ju mer man tänker på det, desto mer inser man hur vanliga stålhallar är. Stål är ju ett material som är hållbart i längden, och att de är invändigt saknar pelare är en fördel som uppskattas otroligt mycket. Alla stålhallar ser inte likadana ut och har inte heller samma mått. Du som kund kan påverka utformning och utseende.

Att du kan påverka betyder faktiskt att du mer eller mindre kan få en skräddarsydd stålhall. En som passar dina syftet helt och hållet. Tack vare att de kan levereras med ljusgenomsläppliga tak är det möjligt att klara sig utan elektricitet, om det nu är möjligt för din verksamhet. Det håller ju som bekant nere kostnaderna betydligt.

15 Jun 2022