Stenskivor i inredningen ger lyxig känsla

Det är mycket populärt med inredning av stenskivor. I något år nu har vi haft en trend med naturmaterial i inredning. Det har varit mycket sandfärger, bambu och terracotta metaller och andra naturliga material. Så också stenmaterial som har gett oss stilrena och hållbara material i inredningar. Inte så konstigt då stenmaterial är hållbara, stilrena och ger en lyxig känsla. Tänk dig ditt eget badrum i marmor. Romarna kände till den lyxiga känslan att inreda sina termer; bad i marmor. Sten i pooler är det mest klassiska material vi kan tänka oss och ger vattnet en svalare känsla när vi badar i det. 

Sten passar som material i våtrum

När det kommer till våtrumsmaterial passar stenskivor alldeles utmärkt. Sten klarar både väta och värme väldigt väl. När det kommer till våtutrymme som har direkt kontakt med vatten är granit det slags stenmaterial som tål vatten allra bäst. Även kompositsten passar mycket bra för våtutrymmen av olika slag. Kompositsten är en blandning av olika stensorter och har därför en mycket lång hållbarhet och tål både värme och vatten.

Stenskivor i kök

På arbetsbänkar och diskbänkar passar stenskivor alldeles utmärkt. Det blir väldigt snygga bänkar som passar i kök. Stenskivor är lätta att hålla rena och ger ett mycket stiligt uttryck i kök. Sten är klassiskt som inredningsmaterial, och vi är glada över att den vackra marmorn är tillbaka, efter år av frånvaro sedan 1980-talet när marmorn senast var populär.

Stenskivor i badrum

Stenskivor som inredning i badrum är mycket populärt. Skulle man klä in hela badrummet i stenmaterial skulle inredningen bli väldigt kostsam. Däremot kan man gott och väl använda stenskivor som bänk, där man placerar handfat ovanpå, eller byrå och förvaring under stenskaivan. Man kan även att välja att klä in duschen i sten eller golvet i stenmaterial. Tänk bara på att sten på golv lätt blir kallt.

Sten i mindre inredningsprodukter

Vill man inte ha stenskivor i kök eller badrum kan man alltid skaffa sig mindre inredningsprodukter i sten, varför inte en blandare i sten, eller en tvålpump i sten? Man kan skaffa sig ett soffbord i sten, eller ett större matbord i sten. Det finns även små saker som bokhållare i bokhyllor.

Här kan vi rekommendera att anlita en erfaren och pålitlig handlare av stenskivor, som anpassar stenskivorna efter de mått som du behöver. Att kapa en stenskiva på egen hand är inte att rekommendera, utan bör ske av någon som kan hantverket.

27 Jul 2018