Ta hjälp av en rörmokare

Ska du göra en badrumsrenovering? Du är inte nöjd med var duschen och toan är nu utan vill även flytta dem? En rörmokare hjälper dig med det. Med dennes experthjälp installerar ni nya rör.

Rörmokare kallas även rörläggare, alternativt VVS-montörer. Deras arbete kretsar främst kring avlopp och vattenledningar. Detta kan de göra till olika byggnader och hus. Vare sig det är i badrummet som man ska ha in nya rör till badkaret, eller i köket där man ska installera handfat, så kan de hjälpa till.

De har en viktig uppgift att utföra och det är nödvändigt att man väljer en certifierad VVS-montör. När de har gjort något lämnar de nästan alltid även ett våtrumscertifikat. Man får dessutom oftast en garanti på arbetet.

Bred kompetens

De som arbetar som rörmokare har ofta en väldigt bred kompetens. De kan hjälpa till med mycket när det kommer till badrumsrenoveringen. Allt från en droppande kran till att faktiskt lägga golvvärme. Om du gör en renovering i badrummet och behöver anlita rörmokare kan det vara värt att lägga golvvärme samtidigt om detta är något du är intresserad av.

Det är kostsamt att ta ut en rörmokare, men ett hem är inte fungerade utan vatten. För att ha vatten behöver man rör. För att hålla nere kostnaden lite kan man använda sig av ROT-avdraget. Detta avdrag gäller för arbetet och inte materialet som kan behövas. Det innebär att man får 30% avdrag och upp till 50 000 kr. Det brukar göras direkt på fakturan. Läs mer om rörmokare på denna hemsida: https://www.rörmokareuppsala.com

11 Jan 2021