Tänk på detta om du bygger garage

Funderar du på att bygga ett eget garage? Det är många som gör, och gör slag i saken. Det är mycket bekvämt att ha sin bil ståendes i garaget. Du får en lagom varm bil, oavsett hur kallt det är ute. Du utsätter inte din bil för risken att bli stulen, risken för rost och för skadegörelse. Ett garage är det bästa skyddet som du kan göra för din bil. Dessutom har du en förvaringsplats för alla saker som du behöver för att sköta om din bil; högtryckstvätten, bilshampot, bildammsugaren och allt annat.

Bygga själv är inte svårt

Att bygga ett garage själv, är inte så svårt. Är du villaägare har du redan blivit så illa tvungen att göra en hel del av renoveringar på egen hand. Om inte kan du alltid anlita någon hantverkare som kan göra hantverksjobbet åt dig. Ska garaget byggas i omedelbar anslutning till övriga huset, rekommenderar vi dig att anlita en arkitekt som ritar till utbyggnaden så att den blir enhetlig med resten av byggnaden. Kom ihåg att du har möjlighet att dra av arbetskostnaden med ROT-avdraget och du kan minska kostnaderna med hälften om du har tur.

Om du väljer att bygga ut huset med ett garage, bör du tänka på två viktiga saker; säkerheten och möjligheten att isolera garaget.

Säkerheten

Ett hus blir aldrig säkrare än sin svagaste punkt. De svaga punkterna i ett hus brukar vara fönster och altandörrar, samt garageportar. Särskilt känsliga är garageportar där garaget leder in till huset. Då bör man tänka minst två gånger innan man bygger det. Vad kan vara säkrare än garageportar som kommer från ett säkerhetsföretag? Det finns säkerhetsföretag som tillverkar garageportar och jalusier, gallergrindar och fönstergaller – och garageportar. Då är de tillverkade i stöldsäkert stål och har en konstruktion som till och med tål en bil som kör in i det.

Isoleringen

Installerar du garageportar som är gott och väl isolerade, slipper du elda för kråkorna. Om ditt garage leder in till huset är isoleringen viktig, då du inte vill att värmen sipprar ut genom dörrar, fönster och portar. Många tänker på garage som halvklara, kala och trista rum. Men så behöver det inte vara. Det är du som avgör hur ditt garage ska vara. Ska det kännas säkert, varmt och mysigt, eller mörkt, kalt och tråkigt? Vilket som du bestämmer dig för finns det olika byggsätt som kan göra ditt garage precis som du vill ha det. Läs mer om väl isolerade och säkra garageportar på: http://www.garageportargöteborg.se.

3 May 2018