Tapetseringodisean

Ett överaskningsprojekt såsom omtapetsering kan snabbt gå över till att bli en frustrerande mardröm. Låt det inte hända dig, skaffa dig istället rätt verktyg och tapetsera som ett proffs!

Familjen är bortrest och du tänkte överraska dem med nya tapeter när de kommer hem. Imorse kom tapeten med silvrigt rosmönster som din tjej velat ha så länge. Den bilmönstrade tapeten har du gömt i en vrå i garaget sedan förra veckan, i väntan på denna helg. Den ska in i tvillingarnas rum och du vet att de kommer att bli jätteglada över det. Du kan se för din inre blick hur du får kramar och pussar för din fina överraskning. Dagdrömmen avbryts när du upptäcker att allt fattas. Du har inga tapetverktyg. Plötsligt tar nervositeten över och du måste fokusera på att lösa det akuta problemet.

Räddning på nätet

Som tur är ger du inte upp projektet. Du tar fram mobilen och googlar tapetverktyg. En hemsida poppar upp. Där hittar du massor med tillbehör, även avancerade tapetverktyg. Du läser även en enkel med praktisk guide för att tapetsera och vilka vanliga misstag du ska undvika. Nu känner du dig lugn igen. Det här ska gå!

Till slut kom söndag kväll. Du hann tvätta dina verktyg och lägga undan dem innan familjen kom. De blev så glada! Pappa är bäst, pappa kan allt. Du blir överöst med kärlek och uppskattning. Ingen får veta att du inte hade en aning om vad du höll på med i början, men det gör ju ingenting. Med de rätta verktygen blev resultatet proffsigt!

13 Jun 2021