Trädfällning Uppsala - fälla trädet på egen hand?

Ska man verkligen fälla ett träd på egen hand eller bör man ta professionell hjälp och anlita ett företag inom trädfällning i Uppsala? Träd har väldigt många fördelar, men det finns även nackdelar. Att ett träd kan växa sig så pass stort att det börjar skymma delar av tomten är det vanligaste problemet - och den största orsaken till varför en trädfällning i Uppsala sker.

Men, det finns även fler sådana. Träd kan hindra annan växtlighet och träd kan även utgöra faror. Det senare dels som en följd av att rötterna tar sig in under exempelvis huskroppen och dels som en följd av att trädet kan blåsa omkull. Vilket kan innebära att det blåser ner över huset, bilen eller grannens tomt och orsakar skador där. Här har vi heller inte nämnt att det finns stora risker för personskador. Summa summarum: ett träd kan behöva fällas och rådet är att man överlåter detta till experter. Du ska helt enkelt anlita ett företag inom trädfällning i Uppsala.

Därför ska du välja professionell trädfällning i Uppsala

Det kan, som inom alla andra områden, vara frestande att själv göra jobbet. En yxa, en motorsåg - en katastrof. Det är ungefär så vi skulle summera det beslutet. Att trädfällning är svårt är en underdrift och det är bara att se statistiken över årliga skador och dödsfall som de facto sker i samband med att träd ska fällas för att förstå allvaret. Vet du åt vilket håll trädet kommer att falla? Vet du hur snittet ska tas? Vet du hur du genomför en sektionskapning - och när en sådan bör ske? Det handlar om extremt många risker och där du definitivt bör ta professionell hjälp. Trädfällning är ett område för proffs och inte för lekmän.

Dessutom kan det handla om att trädet i fråga inte behöver fällas. Du kan i många fall både ha kvar kakan och äta den. En arborist - som en trädfällare egentligen heter - kan kapa grenar och beskära ett träd så att solen kommer igenom och så att skuggan försvinner från exempelvis er uteplats. Det finns alltid alternativ och det är ytterligare ett starkt argument till professionell trädfällning i Uppsala. Kontakta en arborist redan idag!

28 Jul 2022