Trendigt med stenskivor i inredning

Det är mycket populärt med stenskivor i höstens inredningsstil. I år strävar vi efter det hållbara och miljövänliga. Vi ser inte oväntat naturen som stor inspirationskälla i inredningstrenden för i år. Det är mycket mörkgrå färger, till exempel i köksinredningen. Den är lika mörk som granitsten. Vi ser mycket av en vilsam, ljust grön färg som går under namnet Salvia-grön på väggarna. Badrummen kläs i olika stensorter både på väggar och golv. Badkaren byggs i stenplattor. Det är helt enkelt väldigt populärt med stenmaterial i inredning, helt enkelt.

Inredningstrenderna startar i Stockholm

Som med mycket annat startar de flesta trender i Stockholm. Dit kommer ofta trenderna från USA, som det svenska folket ofta blickar mot när det kommer till trender, mode och nya influenser. I andra europeiska länder blickar man mot andra europeiska länder, men inte i Sverige. Vi hämtar helst mode- och inredningstrender från USA. Det gäller allt från mode till hur vi inreder våra hem. Ofta gillar vi inredningar där det syns att inredaren har bott utomlands. Våra inredningsmagasin svämmar över av exempel på inredning som har hämtats från USA. Det kan vara allt från mattor, bord eller prydnadssaker, men inte själva byggmaterialet. Där vill vi fortfarande ha svenskt material.

Stenskivor kan användas till mycket

I år ser vi mycket stenmaterial runt om i huset; som fönsterskivor, som bordsskivor, kakelplattor på väggarna, som klinkerplattor på golv, som bänkskivor och så vidare och så vidare. Bor du i Stockholm finns det många inredningsaffärer med ett stort utbud av stenskivor. Vill du har stort sortiment med stenskivor att välja mellan bör du välja en affär med stenskivor i Stockholm. Det är inte så konstigt att just stenskivor har blivit så pass populära.

Praktiskt med stenskivor i kök

Det är mycket praktiskt med stenskivor i köket. Du kan lägga ifrån dig varma kastruller, utan att vara orolig för bränder eller brända arbetsytor. Det håller mot vatten och väta. Du behöver inte vara orolig för fukt, så stenskivorna inte tar åt sig av fukten, eller att fukten skulle tränga in i stenskivorna. Av just de anledningarna behöver man inte vara orolig för vattenskador i badrummet. Stenskivorna behåller inte vattnet. Det enda som kan hända om man vattnet samlas i badrummet som är inrett med stenmaterial är att det kan bli hallkigt med väta mot stenen. Det bör man alltid se upp för om man har inrett badrum med stenmaterial.

14 Sep 2018