Vackra golv som håller länge

Golvet har stor betydelse för ett rum och hur vi uppfattar det. Av naturliga skäl är det också den yta som slits mest. Att därför satsa på vackra golv av bra kvalitet lönar sig i längden.

Den yta som syns och märks mest då man kommer in i ett rum är golvet. Att därför satsa lite extra på vackra och hållbara golv som håller länge är alltid en bra affär. Detta eftersom det även höjer värdet på bostaden. Väljer man dessutom ett tåligt trägolv kommer man, om ett par år när det blivit slitet, kunna slipa det och det blir som nytt igen. Trägolv finns också i många olika träslag och utföranden, från klassisk fiskbensparkett till industriparkett. Detta gör att trägolv passar lika bra i äldre fastigheter som i mer moderna. Det viktiga är att man väljer ett trägolv som harmoniserar med huset och arkitekturen.

Olika ytbehandlingar

Trä är ett levande material som påverkas av luftfuktighet och årstider. Träet behöver därför kunna röra på sig och man ska därför inte lägga plankor eller stavar för tätt. Genom att anlita en skicklig golvläggare i Örebro får man ett trägolv lagt efter alla konstens regler, och man får det även ytbehandlat. En ytbehandling är till för att skydda golvet mot slitage och spill. Mest effektivt skydd ger lack som går att få både blank och matt. Men man kan även olja, såpa eller vaxa trägolv. Vilken ytbehandling som passar bäst beror på hur man använder rummet, men även vilken känsla och utseende som man är ute efter.

26 Mar 2021