Vad kan man hyra hos en maskinuthyrning i Enköping?

Ibland uppstår behov av att hyra en maskin både som privatperson och företag, men hur hyr man hos en maskinuthyrning i Enköping? Vad finns att hyra och var hittar man uthyrningsfirman?

Även den mest välutrustade hemmafixaren eller företaget kan ibland upptäcka att det fattas en maskin av något slag, och då finns det företag som hyr ut allt som man kan tänka sig i maskinväg. Antingen man är privatperson eller företag så kan man hyra alla möjliga olika handverktyg på kortare eller längre tid. Det kan vara handverktyg som skruvdragare, geringssåg och kapsåg eller större maskiner som cementblandare eller högtryckstvätt. Om man har kunskapen så kan man även hos vissa uthyrningsfirmor hyra mindre grävmaskiner som bobcat och för de som har rätt utbildning finns till och med truckar och liftar att hyra.

Bygg arbetaren är glad

Hur går det till att hyra maskiner?

En del firmor som arbetar med maskinuthyrning i Enköping hyr endast ut till företag och det som då krävs är att man kan uppge kontaktuppgifterna till företaget samt organisationsnummer. I vissa fall krävs även en handpeng och en speciell garanti från företaget. När man hyr som privatperson kan det också krävas en handpeng samt att man, precis som för företag, skriver ett avtal som beskriver hur länge som maskinen ska hyras, vad priset är, ansvarsfördelning och så vidare. Många maskinuthyrningsfirmor har sitt namn och maskinens nummer ingraverat eller på en fastsatt skylt, för att kunna identifiera maskinen och också göra den mindre attraktiv att stjäla.

Var kan man hyra maskiner?

Maskinuthyrningsfirmor finns lite varstans och i olika storlekar. Många byggmarknader har både försäljning och en uthyrning av maskiner för de som önskar. Det kan också vara ett bra sätt att prova ett märke och maskin innan man köper sin egen. Eller så är det en maskin som man inte så ofta har behov av att använda och då är uthyrning en bättre idé. En del företag har specialiserat sig enbart på uthyrning och en del är till och med så specialiserade att de enbart har trädgårdsmaskiner eller byggmaskiner med mera. Det finns också företag som hyr ut maskiner via internet men den marknaden är mycket liten, precis som all annan uthyrningsmarknad för saker online. Och när man ska hyra en maskin så är det dessutom en god idé att kunna känna på maskinen först och kanske även provköra den för att få rätt.

15 Mar 2020