Vad kostar det att asfaltera en uppfart?

Vill du ha en ny uppfart med bra hållbarhet och lite underhåll är asfalt ett bra material att välja. Asfalt är ett relativt billigt material som tack vare just hållbarheten är prisvärt även på lång sikt. Att uppskatta ett exakt pris för att asfaltera en uppfart är svårt, eftersom många olika delar spelar in vad den slutgiltiga summan kommer landa på. Här kommer några saker att ta med i dina beräkningar om du funderar på att asfaltera uppfarten till din bostad.

Hur stor är ytan?

Givetvis kommer priset påverkas av hur stor ytan är som ska asfalteras. Väljer du att asfaltera uppfarten och har en angränsande parkering eller gång kan det för helhetens skull vara snyggt att asfaltera allt när du ändå håller på. Det ungefärliga priset för att asfaltera är 150 kronor per kvadratmeter men då tillkommer även en hel del kostnader runt omkring, så som underarbete, planering och arbetskostnader.Ett tips för att få ett bättre pris är att kolla med grannskapet om någon fler är intresserad av att asfaltera, det kan ge er ett förmånligt paketpris. Så kallade ”dörrknackare” förekommer i Sverige men dessa bör man undvika även om de erbjuder ett väldigt förmånligt pris. Vänd dig istället till ett proffs så är du garanterad att arbetet utförs på rätt sätt, och begär in offerter från olika firmor innan du bestämmer dig.

asfaltering

Kostsamt underarbete

För att kunna asfaltera en uppfart krävs ett noggrant och korrekt utfört underarbete. Priset kommer variera för arbetet beroende på hur mycket av det som du klarar av att genomföra själv. Det handlar bland annat om att schakta och transportera bort jord och stenar men också att förbereda för asfaltläggningen med bärlager och annat.

Klarar du själv av att genomföra delar av arbetet kan du spara in en slant men det kommer istället ta en hel del tid. Även om du lejer bort allt arbete så kommer det ta tid och arbetskostnaderna kommer variera efter tidsåtgången. Underarbetet för att asfaltera en uppfart är dock väldigt viktigt för att få ett bra resultat. 

Till detta tillkommer även andra faktorer som påverkar priset, så som vilka maskiner som kommer att användas för att utföra arbetet och vilken kvalitet på asfalten du väljer. När allt är klart kommer du inte behöva varken tänka eller lägga pengar eller tid på uppfarten. Den kommer hålla i många år och kräver minimalt med underhåll, till skillnad från andra material som exempelvis grus.

asfalterauppfart.se/ är specialister på detta område och erbjuder sina tjänster till rimliga priser. 

28 Apr 2019