Vårens inredningstrender

Rosa är en färg som är otroligt populär färg när det kommer till inredning i vår. Rosa som färg har ju hängt med ett bra tag nu. Både i klädmodet och inredningstrenden har rosa fått ett troligt uppsving. Och det är inte vilken rosa färg som helst, utan den puderrosa nyansen som gåt mer mot grått. Åtminstone i vår är det en puderrosa färg som går igen i inredning och möbler. Och vill man inte inreda i den rosa färgen, kan man i stället låta möblerna gå i den puderrosa nyansen. Och vill man inte köpa hela möbler som går i en puderrosa nyans kan man i stället skaffa någon prydnad i den färgen. Då ser man ju om man gillar den färgen utan att man måste måla hela rum i den färgen.

90-talet är tillbaka i inredningen

En annan helt klar trend som pågår i vår är 90-talet som är tillbaka. Under hela förra året, minst, har vi sett en retro-trend då vi har gått tillbaka till stenmaterial, som marmor i inredning av både kök och badrum. Under 80-talet såg vi ju hur mönster på både textilier och tapeter härmade marmor-mönster. Vi ser att färgen på väggarna har gått tillbaka till samma marmorering som då. Nu målar vi inte längre om med målarpenslar, utan med svamp. Detta för att få den melerade färgen på väggarna.

Glasbord och högblanka ytor

En annan sak som påminner om 90-talet är att glasborden är tillbaka. Att vardagsrumsborden även ska ha en asymmetrisk form är också tecken på att 90-talet är tillbaka. Vi ser högblanka ytor i inredningen och pastellerna är tillbaka i form av både blå-grått, grönt-grått och gult-grått. Vi ser också att mattorna är på väg tillbaka. Både med kort och lång lugg. Dessutom är faktiskt heltäckningsmattan tillbaka. Nu med bättre material, och tillsammans med förbättringar av dammsugare, gör att fler vågar skaffa den utskällda heltäckningsmattan som förut anklagades för att vara allergiframkallande.

Sugen på renvoring i vår?

Om du vill renovera din bostad i vår, är det en rimlig investering att anlita professionella målare som kommer och utför den renoveringen. På så sätt slipper du riskera att renoveringen inte blir så bra. Skulle den bli på ett amatörmässigt sätt riskerar du att sänka värdet på din bostad i stället för att höja det. Se då till att anlita den bästa tänkbara målare som du bara kan få tag i. Här kan du läsa mer.

13 Mar 2019