Varför är en ståldörr bättre?

Att välja bort en trädörr och skaffa ståldörr är något alla borde göra om man har möjlighet till det. Ståldörrar ger dig en större trygghet, och de skyddar mot både ljud och bränder.

Med hjälp av en ståldörr håller du bättre oönskat ljud ute, det blir svårare att göra inbrott, men den är också tryggare mot bränder. Bara av de anledningarna borde det vara ett enkelt val att välja en ståldörr. Den har dessutom en längre hållbarhet än en vanlig trädörr.

Ståldörrar liksom vanliga trädörrar finns i olika modeller. Därför kommer du att kunna hitta en som passar ditt hem, kontor, eller var den kan tänkas behövas. Den passar på alla ställen man kan tänka sig. En ståldörr håller dessutom inne värme bättre och stänger ute kylan. Med allt detta sagt borde valet vara enkelt; ska du byta dörr - uppgradera dig och köp en ståldörr. Du kommer inte ångra dig.

Kan man installera dörren själv?

När en ståldörr ska sättas in är det bättre att lämna det till professionella som jobbar med det och vet vad de gör. En ståldörr funkar inte på samma sätt som en trädörr. Om den sätts dit på fel sätt kommer den inte alls ha samma funktion. I många fall ingår en montering när du köper en ståldörr, vilket du kan kolla upp innan. Det kan vara värt att köpa av någon som erbjuder det. Om inte så ring runt och hitta någon som gjort jobbet tidigare samt fråga om prisoffert. Det är inget stort jobb för den kunniga utan tar max ett par timmar. Men för den okunniga är det ett väldigt tungt och svårt jobb att hantera själv.

Säkerheten med ståldörrar

Som tidigare nämnt ger en ståldörr ganska mycket större trygghet, då den vid t ex brand kan hjälpa till att hålla lågorna ute, eller i alla fall begränsa dem. Fler och fler hotell väljer också att ha ståldörrar. En ståldörr är heller inget inbrottstjuven varken kan knäcka upp eller slå sönder. Det gör också att skulle ni ha något problem har ni mer tid på er att kunna vänta på hjälp.

Om du bor i ett oroligt område, eller kanske bara känner dig orolig, så kommer du få en bättre nattsömn. En ståldörr behöver idag inte heller vara så tung som man kan tänka sig och ståldörrarna för hemmet är inte heller lika tunga som de dörrar som finns till en verkstad.

22 Sep 2020