Varför renovera om badrummet?

Badrummet är ett viktigt rum i alla hem. Det går ju inte att tänka sig en bostad utan ett badrum. Det vore som om man förflyttade sig flera decennier eller sekler bakåt i tiden att föreställa sig ett hus utan badrum. Alla vi behöver de funktioner som ett badrum kan erbjuda. Det är här vi utför alla våra behov, av rengöring och personliga behov. Ett badrum använder vi ju varje dag och flera gånger om dagen. De flesta duschar minst en gång om dagen och då mest på morgnarna. För övrigt använder vi ju badrummet för allt möjligt. Numera använder vi ju badrum mer än till rengöring och att uträtta personliga behov.

Badrummet är det första vi besöker på morgnarna

Varför inte se till att badrummet väcker oss på morgnarna? Varför då inte måla badrummet i färger som gör att du ser positivt på dagen som sedan ligger framför? Varför inte måla badrummet i färgstarka och positiva färger? Vad gör dig positiv? Vad får dig att vakna på morgarna? När du stället dig de frågorna kan du sedan ur det som utgångspunkt renovera badrum – varför inte? Badrummet är förutom köket, det ställe som du börjar dagen på. Det är här som du börjar med att göra dig beredd för resten av dagen; du kanske duschar på morgarna? Det är här du groomar dig för dagen. Du kanske rakar dig här. Du kammar håret och klär på dig. Du kanske sminkar dig i badrummet innan du gör dig förberedd för resten av dagen.

I badrummet skrubbar vi oss rena

Nu är det ju inte bara på morgarna som vi använder badrum, även på kvällarna när vi har kommit hem från arbetet, använde vi badrum. Har vi då haft en jobbig arbetsdag och kanske har blivit svettiga av arbetet, då är det i badrummet som vi behöver duscha för att bli rena av jobbet. Särskilt om man har ett fysiskt ansträngande arbete behöver man badrummet för att komma ikapp och bli fräsch igen. Många använder badrummet på kvällarna för att kunna slappna av efter stressen på arbetet.

Badrummet numera plats för avkoppling

Idag använder vi badrummet på andra sätt än tidigare. De är både större än förut, och det är inte ovanligt att vi använder påtagliga resurser till renovering av badrummet eftersom badrummen är mer än badrum för oss. De är även rum för avkoppling. Därför är det inte helt ovanligt om man hittar en och annan fåtölj placerad i badrum för att vi ska kunna koppla av i badrummet eller för att vi ska kunna vara fler i badrummet. Bredvid fåtöljen kan vi hitta ett soffbord för att vi ska kunna lägga ifrån oss böcker eller något annat som vi ägnar oss åt i badrummet.

Ska du renovera ditt badrum? Här kan du läsa mer om badrumrenovering i Uppsala.

1 May 2019