Värme av högsta kvalitet

Det finns värme och så finns det värme. Element och fläktar och annat. Sedan finns det braskaminer. När du hittat dit är det försent och du är fast för livet. Kaminer är beroendeframkallande.

I utmanande tider tenderar de flesta att lägga mer tid och omsorg på det egna boendet. Då man tillbringar mycket tid i hemmet blir det ännu viktigare med trivsel och komfort. Vi mår bäst då vi har vackra och välbekanta ting runt omkring oss. När världen känns mindre är bostaden den trygga punkten.

Komfort kan betyda många saker och inte alla är överens om allt därvidlag. Där en person vill ha mycket textilier och växter föredrar en annan renare ytor och enklare möblering. Ingen har fel och ingen har rätt. En grundläggande faktor har vi ändå när det gäller rumstemperaturen. Ett hus som är på tok för tomt eller alldeles utfruset är inte behagligt att vistas i. I vårt utmanande klimat är kylan oftast nära.

Olika lösningar på liknande problem

Den grundvärme våra bostäder har är viktig. För den som har sitt boende i flerbostadshus är det sällan valfritt. Husen kanske värms med fjärrvärme och det fungerar vanligen utmärkt. Blir det problem är det inte mycket man kan göra, varken då det handlar om en vattenläcka eller ett elavbrott.

I fristående byggnader varierar värmekällorna desto mer. Det kan vara direktel via radiatorer eller så använder man en kombination av olika tekniker. För många fungerar exempelvis luftvärmepumpar utmärkt. Kombinerat med element brukar man kunna hålla värmen bra. Det är givetvis också viktigt att se över faktorer som isolering - åt sidorna, uppåt och nedåt. Fönster är också olika stora bovar när det gäller värmeförluster.

Den suveräna värmen från en braskamin

Så är det - ingen värme är lika välgörande som den du får när du installerat en braskamin. Det finns en djup tillfredsställelse i att lägga in skogsdoftande vedpinnar i en kamin och sedan tända en brasa. Med rätt utrustning och en bra braskamin håller du bostaden varm i timmar.

En brasa med levande eld är magisk och fungerar fint som underhållning. Råvaran till veden är ju också förnyelsebar. Vad, undrar den nyfikne, behövs för en installation? Jo, först tar man dit en kunnig firma som säljer braskaminer i Stockholm. De kontrollerar skick på rökkanaler och skorsten. Sedan kan de ge förslag till insats eller lämplig kamin.

Dekorativt? Ja, absolut. Högklassigt. Praktiskt och skönt? Ingen värmekälla kommer ens i närheten. Garanterat.

28 Oct 2020