Vikten av referenser när du väljer målare

Genom årens lopp har man ju sett en hel del renoveringsarbeten, både när det är riktigt snyggt och ävl gneomfört, men även de mindre roliga exemplen när hanterkaren har gjort slarvigt uppsatta kakel och klinker, gjort märkliga lösningar och när saker och ting är halvgjorda. Allmänna reklamationsnämnden finns ju till just för de hanterkare som inte gör arbetet på ett fackmmannamässigt sätt. Som tur är. När man som kund betalar mycket för attt få jobbet gjort, då vill man ha det snyggt gjort. Det är ju ändå våra egna hem det handlar om, och vi ser den där glipan mellan kaklet varje dag. Då är det viktigt att få hantverket gjort på både rätt sätt och på ett snyggt sätt.

Få referenser av hantverkaren själv

Frågar man hantverkaren själv, uppger de väl att alla deras arbeten alltid görs på ett rätt sätt, verkligheten är ju en annan. Söker vi nytt jobb och en ny anställning, söker ju arbetsgivarna upp de referenser som vi uppger, och det tycker vi ju inte är något konstigt. Så varför skulle det vara det när vi själva ska anlita en hantverkare för jobbet? Det är endast genom att kontrollera referenserna som vi får reda på, på förhand hur en hantverkare gör sitt jobb. Visserligen kan en hantverkare, precis som vi andra, ha en dålig dag. Men det bör absolut inte gå ut över de tjänster som vi betalar dyra pengar för.

Leta omdömen på nätet

Ett sätt att få referenser av andra än av hantverkaren själv är att läsa de omdömen som andra har gjort om företaget. Det kan alltid finnas en och annan som alltid är missnöjd med en hantverkare, men om man bortser från någon enstaka missnöjd kund, bör man välja bort det företag som har flera dåliga omdömen om deras arbete. Man kan leta upp reco.se, så får man några omdömen om företaget där.

Fråga vänner och bekanta

Man kan alltid fråga vänner och bekanta om de vet vilka hantverkare som man ska akta sig för, och vilka de i sin tur kan rekommendera. Många grannar anlitar ofta ett och samma företag, då de ser hantverkarna och vad de har gjort hos grannarna. Då kan man med egna ögon se vad hantverkaren har gjort och hur de har slutfört arbetet. Bor man till exempel i Göteborg och vill ha tag i en duktig målare, kan man alltid fråga grannar, vänner och bekanta om de kan rekommendera någon som de vet är duktig.

Kontakta Allmänna reklamationsnämnden

Den som är riktigt nogrann, och det ska man vara, kan ta kontakt med Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Att anmäla ett företag kanske är lätt hänt, men om ett företag har fällts av ARN och tvingats betala skadestånd, eller liknande, visar på att då arbetar företaget inte på ett fackmannamässigt sätt.

Med detta i tankarna, kan vi endast rekommendera att alltid själv kontrollera ett företag innan man bestämmer sig för att anlita dem. Läs mer om målare med goda referenser på: http://www.målaregöteborg.biz.

7 Aug 2018