Viktiga regler för våtrum

Vilka regler gäller vid en badrumsrenovering? Vad ska man tänka på när man renoverar ett badrum? Vem kan man anlita för att renovera sitt badrum? Här kommer tips för badrumsrenovering.

När man ska renovera ett badrum så är det viktigt att man noga kontrollerar vilka byggnormer som gäller för badrum och våtrum idag. Det badrum man renoverar kan vara byggt vid en tid när normen såg helt annorlunda ut. Bygger man då inte enligt dagens byggnorm så löper man en stor risk att försäkringen inte gäller vid skada. Det kan även bli svårt att få bostaden såld till önskat pris vid en eventuell försäljning.

Hur renoverar man ett badrum?

Om man anlitar en byggfirma för att renovera badrummet så är det ändå bra att man vet vad som gäller. Det ska till exempel läggas en rejäl fuktspärr vid avlopp och duschyta. Med andra ord de ytor i badrummet där vatten kan bli stående och där det är mycket utsatt för vatten. I övriga badrummet ska det också spärras för fukt och all el ska utföras av behörig elektriker. Planera gärna ett badrum efter de funktioner som önskas och se gärna till att ha ordentligt med förvaringsmöjligheter. Det är också mycket viktigt med ordentlig ventilation så att inte fuktskador och mögel uppstår. När det gäller ytskikten i ett badrum så är det klokt att välja något som man kan trivas med under en lång tid framöver. Det är bättre att variera sig med hjälp av val av handdukar, matta och övriga inredningsdetaljer. Läs mer om badrum på denna sida: https://www.badrumöstersund.se 

20 Nov 2020