Vilka material vill du renovera i?

När det kommer till att bygga kök och badrum som har mycket vatten som flyter genom kranar, ner i badkar, diskho, dusch och disk- och tvättmaskiner är det viktigt att man bygger med material som klarar av den stora mängd vatten som används i kök och badrum. Vissa material är sämre än andra medan vissa material är bättre. Det är inte en tillfällighet att många badrum har kaklade väggar och klinker på golvet. Är det rätt utfört ska det inte finnas några glipor eller mellanrum mellan kaklet och klinkern.

Stenmaterial populärt på nytt

Att ha stenmaterial i både kök och badrum har blivit populärt på nytt. Den som var med under 1980-talet vet att det var mycket populärt att ha marmorskivor både på arbetsbänkar och klä in badrum med marmor. Till och med tygen och textilierna härmade marmorns mönster. Sedan flög marmorn ut och minskade i popularitet. För att numera komma tillbaka. Det är ingen tillfällighet. Marmor är snyggt och till och med romarna såg det vackra med marmorn och byggde sina termer (romerska badhus) i marmor.

Kakel har fortsatt bara populärt

Kakel har fortsatt vara mycket populärt. Särskilt det marockanska mönstret som finns i olika färger och nyanser. Det har varit särskilt populärt i blått. Men går att få i nästan vilken färg som helst. Ett annat material som faktiskt, helt otippat har seglat upp som ett populärt material att renovera badrum i, är träpanel. Många värjer sig mot att klä badrumsväggar i träåpanel, men tänk på alla bastun som är byggda helt i trä. Trä som behandlas regelbundet, står mycket bra emot vatten. Så varför inte klä badrummet i träpanel?

Anlita ett företag med bra hantverkare

Ska du anlita en hantverkare som ska renovera ditt badrum, är det viktigt att anlita någon som gör arbetet bra. Då bör du leta efter utbildade hantverkare som har certifikat på det lsags arbete som de ska utföra, till exempel vara med i Byggkeramiska rådet. Det behövs VVS-montörer som har rätta certifieringen, elektriker och helst ett företag som kan erbjuda alla de olika slags hantverkare som behövs för en helrenovering av badrum. 

Att anlita en hantverkare bör ingå att du som kund kontrollerar alla dessa saker innan du bestämmer dig. Ta gärna referenser på den hantverkare som du funderar på att anlita, innan du bestämmer dig. Vill du kan du även rådfråga Skatteverket så att de är ett företag med F-skatt. Då behöver du inte oroa dig över att inte kunna dra av på Rot-avdraget. Läs mer om ett företag med hantverkare som har kompetens att arbeta med badrum i Stockholm: http://www.badrumstockholm.biz.

12 Feb 2019