Vilket kakel är inne i badrum?

Vi kan med glädje annonsera om att färgerna i inredning och renovering är tillbaka. Under förra året, såg vi färggranna tapeter, kakel och mönster på väggarna. Vi har också sett möbler i underbara färger med mer bulliga former. I badrum ser vi inredningsmöbler som inte längre har samma utseende som de traditionella badrumsmöblerna. Borta är de traditionella badrumsskåpen med spegel på badrumsskåsdörren. Vi ser i stället större badrumsskåt som ger stöd till handfatet. Runda eller ovala former har blivit inne och inte helt förväntat ser vi fåtöljer med tillhörande soffbord inne i badrum.

När det kommer till kakelplattor ser vi även här modefärger som går igen och mönster som var inne även under förra året. Det marockanska mönstret har dominerat i kakelplattor. Vill man inte ha mönster i hela badrummet kan man ha endast en fondvägg och resten i vitt kakel.

Vi har också sett rosa komma tillbaka starkt, som detta kakel med blå patina. Så snyggt för den som vågar mer färg.

Det vita kaklet är fortfarande populärt. Här ser vi en annan form på kakel än vad vi är vana vid. Det vita kaklet gör sig snyggt mot träet i badrumsskåp som ger stöd till handfaten och det vackra äggskalsliknande badkaret. Vem vill inte lägga sig i det badkaret fullt med badskum?

Vi ser också väggar med unika platslösningar, som den lilla platsbyggda hyllan invid badkaret. Pallen i trä gör badrummet fulländat. Vi ser också badrumsblandare i metall som också har ökat i popularitet. Ofta vill man ju klä väggarna i badrum med kakelplattor som är lätta att rengöra. Väljer man då vitt kakel ser man smutsen lättare och väggen blir lättare att rengöra på det sättet.

Är det dags att renovera badrum?

Om det är mer än 20 år sedan som du lät renovera om badrummet kanske det är dags igen? Hur ofta, eller  hur många års intervaller som man bör renovera badrum är ju beroende av vilket material som man har byggt sitt badrum med. De flesta badrum blir utslitna efter åtminstone 20 år, så har du ett badrum som är äldre än så, är rekommendationen att renovera badrummet på nytt. När du ska välja hantverkare för renoveringen av badrummet är det viktigt att både anltia utbildade, kunniga, men även certifierade hantverkare som har visat att de är uppdaterade på de nya material som numera finns i handlarna. Läs mer här om du letar efter hantverkare för en badrumsrenovering i Sundbyberg.

7 May 2019