Vill du ha nytt golv hemma?

Vem vill inte ha varma golv? Särskilt om man kan välja att inte ha kalla golv. Under hösten och vintern tenderar golv att bli dragiga och kalla. Särskilt som man kanske bor i ett äldre hus, eller lägenhet. Många av de hus som byggdes innan 1980-talet byggdes relativt otäta. Man hade varken kunskapen, materialet eller funktionen för att bygga så tätt. Dessutom sätter sig alla hus förr eller senare. Marken vi bor på rör på sig. Därav förändras grunden som huset står på vilket leder till att väggar och dörrar inte står på samma sätt som när det byggdes.

Dessa sättningar (rörelser i marken) gör att hus inte står lika vinkelräta som när det byggs. Alla hus är heller inte lika väl byggda. Kvaliteten på hus varierar en hel del. Som bland alla andra yrkesgrupper varierar hantverket när det kommer till att bygga hus – alla är inte lika noggranna.

Därför behöer vi renovera med jämna mellanrum

Det innebär att vi behöver se över våra villor med jämna mellanrum. Huset rör sig, väggarna flyttar sig. Inte mycket med någon centimeter kan de flytta sig under tiden som går. Det innebär att man bör renovera och se över hur täta de är. När man börjar renovera ett rum i villan, och detta märker de flesta, vill man gärna fortsätta renoveringen till nästa rum och sedan nästa. När man ser skillnaden i det renoverade rummet, blir kontrasterna för stora för att inte vilja fortsätta renoveringen till resten av huset.

Lägga trägolv?

Har man till exempel slitna golv, behöver man antingen slipa om dem, eller lägga nytt golv. Väljer man att lägga nytt golv har man att välja mellan olika slags golv. Trägolv är det klassiska golvet. Väljer man parkett blir det ett livfullt och vackert golv. Här kan man välja olika träslag för det nya trägolvet; ek, furu, ask eller teak, beroende på hur ljust eller mörkt golv man vill ha. Man kan även lägga en snygg linoleummatta, eller en plastmatta. Dessa golv kan man slipa om, senare om man så vill.

Lägga heltäckningmatta?

En heltäckningsmatta passar bra på de flesta golv. Särskilt i sovrum är heltäckningsmattor mysiga. Vinden har verkligen vänt till heltäckningsmattornas fördel. Mycket beroende på att heltäckningsmattorna är tillverkade i bättre material som inte ger allergier längre. De är lättare att dammsuga och rengöra än de gamla heltäckningsmattorna som drog i sig allt damm och som var nästan omöjliga att dammsuga. Läs mer här om hur man kan lägga en heltäckningsmatta i Stockholm på: http://www.mattläggarestockholm.se.

7 Oct 2018