Ytskikt som passar livets olika skeenden

När man har småbarn hemma så finns det en hel del man kan göra för att underlätta livet avsevärt. Förutom alla möjliga barnsäkringar så kan man även satsa på en målarfärg som är avtorkningsbar.

Det är nog sällan som man hamnar i en situation där man tänker att: här hade det varit trevligt om det varit lite mer komplicerat och tidskrävande! Nej, det är nog så att det oftast är tvärtom. Att man önskar att livet vore lite lättare. Och att man hade mer tid över till något annat. Ett av de områden som man gärna vill dra ner på eller slippa helt, brukar vara alla sysslor i hemmet. Det vill säga städning, disk, tvätt och matlagning.

Matlagning är det vanligaste att man hoppar över genom att köpa hem färdigmat eller äta ute. I samma veva slipper man då också det mesta av disken. Åtminstone för den måltiden. Städning är något som fler och fler passar på att nyttja RUT-avdraget till och på det viset är även den punkten avprickad från listan. Och kvar finns då disk och tvätt. Vilket även det går att minimera genom diskmaskin och kemtvätt. Om man önskar.

Den dagliga driften

Nu är det få som anlitar andra till allt i hemmet. Och även om man gör det så är det svårt att helt slippa ifrån alla sysslor dagligen. Lägger man dessutom till småbarn i hemmet så får man räkna med att göra en hel del antingen man vill eller inte. För har man småbarn eller husdjur så får man kämpa för att de inte ska ta över hemmet. Det är leksaker och kläder överallt. För att inte tala om hur det ser ut i köket efter en måltid!

Åtgärder som underlättar

I och med att man har småbarn så brukar det hamna lika mycket mat i hela huset som i barnet. Åtminstone när barnet är litet och håller på att lära sig äta. Men det finns sätt att underlätta livet som småbarnsförälder. Genom att anlita en målare i Västerås kan man få väggar och tak målade i en färg som är lätt att torka av. Det brukar oftast vara en färg som är högglansig och därmed nästan smutsavstötande i sig själv. Dessutom en färg där ingen matvara, som exempelvis ketchup, färgar av sig. När man ändå är igång så kan man även passa på att måla golv och möbler.

9 Nov 2020